Leemoven van Reizend Bakhuis in “Het Goeie Leven” met Wim Lybaert op Eén

Inmiddels is het programma “Het Goeie Leven” gestart. Het wordt gedurende elf weken uitgezonden telkens op dinsdagavond om 20.40 u op Eén.

Uit meer dan 700 kandidaten koos Wim Lybaert zes duo’s die zot zijn van kweken en koken. Samen met hen tovert hij een onontgonnen weiland om tot een vruchtbaar en lekker paradijs. De twaalf levensgenieters gaan er back to basics. Ze kweken alles zelf en koken zonder elektriciteit, met echt vuur. Het beste uit de natuur. Uit aarde en vuur. Ze kweken om te eten. Ze koken en bakken o.a. in een massieve, lemen oven die Reizend Bakhuis voor hen bouwde op het terrein in Drongen. En met hun pure keuken proberen ze topchefs als Peter Goossens, Kobe Desramaults, Sergio Herman en Jeroen Meus te verleiden.

In de komende afleveringen komt de bouw van de oven aan bod en zullen de duo’s pizza’s en brood bakken en een heuse hutsepot bereiden in de houtgestookte oven. Benieuwd wat ze ervan terecht brengen? Kijken is de boodschap.

Het goeie leven is een spel met de natuur én een spel voor de eer. De beste kweker haalt een riek binnen, de beste kok een vork. Wie kweken én lekker koken het best combineert, mag zich de meester van het goeie leven noemen. Pluk je eten, pluk de dag.

 

De oven van Reizend Bakhuis is te zien in volgende afleveringen telkens op dinsdag om 20.40 u op Eén:

18 september, 25 september, 8 november en  22 november