Gent, 25 oktober 2019

Samen met de lokale gemeenschap konden we het glas heffen op de realisatie van dit schitterende buurtproject in het Hof van Ryhove, vlak in de Gentse binnenstad.

De bouw van deze traditionele, vrijstaande bakoven in het Hof van Ryhove is één van de 17 genomineerde initiatieven binnen het project “Burgerbudget”. De initiatiefnemers van dit project waren de Gentse meesterchocolatiers Hendrik Mesuere en Mia Ackaert van Maison 12 en Atelier sur Mesure.

De bakoven zal dienst doen als een “buurtoven”, waar de bewoners uit de buurt samen kunnen komen bakken. De bedoeling is om het sociale weefsel te versterken en baktradities uit diverse culturen te leren kennen.

Voor het concept en de realisatie ervan werd beroep gedaan op Reizend Bakhuis bv. Opnieuw werd alles gerealiseerd met gebruik van traditionele materialen en technieken. Op vraag de Gentse Dienst Monumentenzorg werd de dakbedekking gerealiseerd in Cortenstaal en werd het metselwerk gekaleid en geschilderd.

Wie meer wil weten over dit initiatief en over de komende activiteiten, kan dat op https://www.facebook.com/Het-Bakhuis-Gent-113215520077690/.